Vårt Magento driftcenter

Med höga krav på öppettider (natt och dag) och att man har lösningar för att ge kunderna blixtsnabb access till nätbutikerna, oavsett besöksmängd, är det väldigt viktigt med driften av hostingmiljön. Med hänsyn till detta har Trollweb byggt upp sitt eget dedikerade Magento driftsmiljö där alla våra kunder bor tryggt och säkert.

Kort om vårt driftcenter

Alla våra servrar och nätverksutrustningar är säkrade bakom dubbel åtkomst ingång, dvs. Man måste igenom två säkerhetszoner innan man får tillgång till driftscentret. I tillägg speglas all data till en extern byggnad med samma säkerhetsnivå.

Redundant strömförsörjning

I tillägg till UPSer är det dubbel strömförsörjning in till servrarna. Vid ett eventuellt strömavbrott startar ett dieselaggregat automatiskt efter 10 sekunder strömavbrott. Dieselaggregatet och nödströmssystemet testas varje månad.

Övervakning av load, temperatur m.m.

Det är 24/7 övervakning av last, trafik, temperatur, luftfuktighet samt flera andra centrala parametrar.

Blixtsnabb internet access

All internettrafik går igenom en av de största och mest stabila knutpunkterna i regionen, med 24/7 övervakning av ISP. Vid ett eventuellt omfattande driftsavbrott på huvudlinjen finns det lösningar för att gå över på alternativa linjer.

Backup

Backup körs varje natt, med en rad historiska kopior och all backup Placeras tryggt på gott fysiskt avstånd från produktions-servrarna. Eller oftare om så önskas, ta kontakt.

Trollweb är NORID-registrerare

Vi är officiellt NORID-registrerare och kan därmed registrera och hantera alla .no domäner, samt de flesta internationella domäner.

Trollweb är LIR

Som LIR är vi i princip en ISP och administrerar därmed vårt eget Ip-nät.

En Magento hosting-leverantör som kan Magento

Som en av ytterst få leverantörer i världen har vi både vårt eget Magento driftcenter samt är totalleverantör av Magento. Det betyder att vi har mycket hög kompetens på alla kärnområden runt Magento nätbutik. Något våra kunder vet och sätter stort värde på när något någon enstaka gång går fel.

Programvaran som passar

På samma sätt som de verkligt stora nätsidorna, från Google till Facebook, använder vi i mycket stor grad öppen källkod-baserade lösningar. Läs om programvaran som ser till att dina sidor är operativa 24/7.

  • Vi använder Ganeti och XEN som cluster- och virtualiseringslösning på alla våra servrar, det samma som bland annat Google i stor grad använder.
  • Som operativsystem på alla våra flera hundra servrar använder vi Debian
  • Till att övervaka alla delar av vår driftmiljö använder vi Zabbix I tillägg använder vi Nagios som externt övervakningssystem in mot våra system.
  • Vi använder Apache som webserver.
  • Som programmeringsspråk använder vi PHP
  • Vi använder bland annat Varnish, Memcached och Nginx för att kunna leverera blixtsnabba nätbutiker. Detta är också samma lösningar som både Facebook och DN samt flera miljoner andra nätsidor använder.
  • För dem som har extra krav på optimal sökmotor använder vi Apache Solr som sökmotor i butikerna.
  • För att hålla alla våra servrar uppdaterade använder vi Puppet
  • Vi använder flera avancerade lösningar som DRBD för bland annat kontinuerligt spegla servrarna.
  • För att lastbalansera servrar med extra mycket trafik använder vi HAProxy

Dessutom använder vi i stor utsträckning Python som utility-verktyg runt driften.